ES Royaluras L-Ricky

//ES Royaluras L-Ricky
ES Royaluras L-Ricky2016-10-16T12:48:48+00:00

Vi valgte å beholde Ricky fra kullet etter Racing og Io. Vi gjorde ikke så mye med henne, men hun fikk da være med på turer sammen med både mor Racing og bestemor Riise. Hun sekunderte momentant fra første øyeblikk og tok en selvstendig stand på en rypekylling på Smøla bare tre måneder gammel.
Hun har fått sine daglige trimturer, hovedsaklig sammen med Anne og er en meget glad, trivelig og trygg hund. Når hun passerte seks måneder startet vi  med litt mer skikkelige dressur.
Hun var med på treningstur på Smøla akkurat da hun passerte seks måneder. Fikk da mange sekunderinger og noen korte stander. Jagelysten var stor, så her måtte det litt ekstra sitt dressur til utover vinteren.
Ved påsketider måtte storstemmen brukes og da kom det meste på plass. Hun ble med på vårtaksering på Smøla 1.mai-helgen og der falt det meste på plass. Hun imponerte med glimrende viltfinneregenskaper og mange flotte fuglearbeider der. Da var det bare å vente på høstprøvene.
Anne stilte henne første gang på Kongsvold. Ricky fant fugl, men var ikke helt innstilt på å samarbeide. Jeg fikk  stilt henne Derbyhelgen og med et flott og djervt fuglearbeid på sin eneste sjanse i løpet av dagen fikk hun en flott 1.UK. En ny 1.UK ble det på henne vinteren 2014 på Fosenprøven.
Høsten 2014 ble innledet med skogsfuglprøve i Fosterlågen og der vartet hun opp med ett flott fuglearbeid på orrfugl og meget godt søk og dermed var 1.AK i boks på første forsøk. Det gikk nesten for fort og for enkelt.
Ricky hadde vært lystapportør fra hun var valp, men vi fikk oss en liten «kræsj» da tvangsapporten måtte inn etter at hun begynte å «nekte». Det endte med at jeg måtte sette bort apportjobben og nå er hun igjen stødig og sikker i apporten og hun vil få sin debut i VK i løpet av vinteren 2015. Hun fikk noen starter og hadde sine muligheter, det ble en flott 3.VK på Lifjellprøven med Pål Tore Raabakken som fører.
Ricky ble stilt på utstilling på Ørskogfjellet sommeren 2014. Der fikk hun certet og ble BIM (best i motsatt kjønn) så vi må vel kanskje prøve noen ganger til på utstilling også. Første nye forsøk i ringen var på Namdalsutstillingen 25/4-15. Der ble det CK og res.cert så frøkena er nok ganske fin 🙂
Sommeren 2015 solgte vi Ricky.