ES NJCH Royaluras F-Racing

//ES NJCH Royaluras F-Racing
ES NJCH Royaluras F-Racing2016-10-16T12:48:48+00:00

f-racing

ES NJCH Royaluras F-Racing
(Royaluras J A Riise – Slottviddas I M Figo)

Født : 22.07.2007 Død 11/5-2016
Fargbeskri : Hvit/Sort
Kjønn : T
HD : A
CL: Fri
PRA: Fri

 

Stamtavle:

 

Racing er min sønn Mats Allan sin hund. Den er imidlertid plassert hos oss. Racing er etter Riise og Slottviddas I M Figo. Hun er veldig nervesterk og er ikke redd noe som helst.

Racing hadde sine første stander på seinvåren 2008 og skulle jaktes inn den høsten….
Høsten 2008 ble det dessverre svært så lite fuglesituasjoner på jakta for Racing. I de områdene vi hadde fått jaktkort var det bortimot fugletomt.
Dette fikk vi rettet på høsten 2009 og det gjorde veldig godt for Racing. Da hennes mor Riise var nyoperert og lå hjemme var all min konsentrasjon på Racing under denne jakta. Hun var knallsterk og ble kanongod. Stødig i fugl og en djerv og presis reiser. Jobbet meget fornuftig og godt både på ryper, orrfugl og storfugl. Jeg ble rett og slett imponert 🙂

Hun debuterte på prøve på Femunden 8.mars 2009 – i dyp snø og håpløse forhold. Det var ikke en rype å se på hele dagen. Neste prøvestart var på Smøla lørdag 14.mars. Da ble det en flott 2.UK og dagen etter fulgte Racing opp med en sterk 1.UK.
Lørdag 18.april stilte vi på prøve i Storlidalen og der sikret Racing seg fuglearbeid etter 33 sekunder på dagens aller første slipp. Det kokte av fugl i fjellet denne dagen og vi fikk en flott 2.UK.

Vi gikk over i AK høsten 2009. Stilte en dag på Snåsa – kort prosess. Gikk etter fugl etter fem minutter. Deretter var det en enda kortere start på skogen i Namdalseid, før vi dagen etter hadde en lang dag i skogen med meget bra søk – uten fugl. Prøvde en dag på Verdal også før jakta, før jeg fant ut at her måtte det skytes og felles en del for å få roen helt inn.

10. oktober stilte jeg på Trondheim JFF`s prøve i Aunegrenda. Det var en høstprøve, men vi gikk i dyp snø. Det var tungt, men Racing gikk kanongodt og hadde et flott fuglearbeid. Hun holdt koken hele dagen og fikk en flott 1.AK – to år og to mnd gammel.

Helgen etter debuterte hun i VK på Smøla. Hun gikk meget godt, men hadde ingen muligheter på fugl. Deretter bar det til Hamar og lavlandsprøve og Racing behersket også det. Bertil Nyheim var fører og han fortalte at Racing hadde stand, men dommerne så dessverre ikke fuglen.
Så var det å prøve skog på Hemne og det gikk glimrende. Et flott og djervt fuglearbeid på to orrfugl og glimrende søk ga 1.AK skog – to år og tre måneder gammel!

Racing ble parret med Storbakkens Gottlob den 6. desember 2009. Seks valper ble født, fire tisper og to hanner.
Og den første valpen fra dette kullet sikret seg 1.UK på Lifjellprøven bare 12 måneder gammel 6/3-2011. Høsten 2011 ble to til fra dette kullet premiert, begge med 2.UK. Senere har det blant annet blitt tre hunder med 1.AK fra dette kullet. To av dem med 1.AK på skogen! Og vi har fått NESK sin oppdretterpris for dette kullet.

På årsfesten i ITFK 6.februar 2010 ble Racing tildelt prisen som årets AK-hund i klubben i 2009. Hun var også meget nært å bli årets UK-hund.
På årsmøtet i Kristiansund og Nordmøre JFF, onsdag 10/2-2010 ble Racing kåret til årets Jakthund i foreningen i 2009. Samme tittel fikk hun for 2011, 2012, 2013 og 2014. I 2010 var det hennes mor Royaluras J A Riise som fikk den tittelen. Racing fikk også tittelen årets AK/VK-hund i Møre og Romsdal Fuglehundklubb for 2014.

Høsten 2010 startet utrolig bra med en sterk 2.VK med res Cacit i finalen på Snåsaprøven. Deretter gikk hun til finalen på søk både på Verdalsprøven og i NM-finalen på Kongsvold. Begge steder ble det dessverre kort prosess med ryper i lufta og en ung ES-tispe i full fart etter. Så her må det nok dresseres en del i jakta igjen 🙂

Utover høsten ble det senere en 2.VK på lavland på Hamar.

Vinteren 2011 har det blitt en 3.VK kval på Ørskogfjellet og en 2.VK på Hjerkinn på Folldalsprøven.

Sommeren 2011 stilte vi på utstilling på Stiklestad og sikret oss den nødvendige Excellent i BK-klassen.

Høstsesongen 2011 startet meget bra med en 1.VK i kvalifiseringen på Snåsa – med bror F-Peik som en god nummer to.
Deretter ble det en 1.AK på skogen i Fosterlågen og dermed var sesongens store mål nådd – Racing ble Norsk jaktchampion.
Siden tok hun en 1.VK i NM-kvalifiseringen på Kongsvold og en 3.VK i Haltdalen.
Vinteren 2012 ble hun ikke stilt, vi ventet på løpetid og parring. Hun ble parret med Io og natt til 1.mai ble det seks flotte valper. Et kull hvor fem av seks valper ble stilt i UK og fire av dem fikk 1.UK – senere har tre av dem blitt premiert i AK – to av dem – til nå – med 1.AK.
Høsten 2012 sikret vi oss en ny 1.AK, samt en 2.AK på skogen i Fosterlågen. På Trondheim JFF`s prøve i Haltdalen ble det en flott 1.VK m/CK og på Hed-Opps Mjøsprøve I ble det en 6.VK finale med Tommy Andersen som fører.

Vinteren 2013 ble det en flott 1.VK m/CK i kvalifiseringen på Ørskogfjellprøven og senere ble det en 1.VK i NM-kvalifiseringen på Kongsvold på høsten. I 2014 ble det en 1.VK m/CK i finalen på Smølaprøven på vinteren, en 1.VK m/CK på lavland på Hamar i oktober og en 1.AK på skogen på Hemne på høsten. Ved utgangen av 2014 hadde Racing 56 championatpoeng. Sommeren 2014 fødte hun sitt tredje kull – det ble fire hannvalper med Nyheimgutens Tuff. I april 2015 fikk Racing sitt fjerde kull, seks valper – to tisper og fire hanner med Nyheimgutens Spot. Fra det kullet har vi beholdt Royaluras O-Pippa. Høsten 2015 ble Racing stilt tre dager på skogen. I Osmarka ble det en flott 1.AK etter imponerende åtte fuglearbeider – dommeren fikk med bare syv på skjemaet, men hun var virkelig i slag den dagen. Senere på høsten stilte vi en helg på gordonsetterklubbens prøve i Hemne. Første dag hadde hun to fuglearbeider, men dessverre så ikke dommeren fuglen ved noen av anledningene. Neste dag måtte jeg steppe inn som dommer, mens Kai Ivan Sterten tok med seg Racing til skogs og det endte med en flott 2.AK.
Utover senhøsten og vinteren ble imidlertid Racing slappere og slappere. Det ble påvist at immunforsvaret hadde sviktet trolig som følge av en boreliainfeksjon tidlig på fjoråret. I påska greide hun såvidt å være med på tur og den siste tiden gikk det bare nedover. Men Racing visste ingen tegn til å ha det vondt, hun var blid og spiste godt helt til det siste. Men da hun ikke lenger hadde blod nok til å gå opp fra plenen etter lufting hadde vi ikke noe valg lenger. 11.mai ble hennes liv avsluttet hos veterinæren. Men minnene lever videre…..